Izmjeri i postavi

Odaberi svoju tapetu

Odabir dizajna tapete za vaše mališane zabavan je i nadahnjujući proces koji će brzo pretvoriti svaku sobu u razigrano okruženje. Sve tapete iz ponude izrađuju se prema individualno prema vašem zidu. Pri tome se rado savjetujemo u pogledu dizajna tapete te prilagođavamo motiv tapete sukladno dimenzijama zida kako bi osigurali da se dizajn motiva tapete prenese u vaš ambijent upravo onako kako je izvorno zamišljen. Kako bi odabrali odgovarajući dizajn i prikladnu veličinu tapete, važno je slijediti nekoliko osnovnih, jednostavnih koraka. Krenimo redom...

Odaberi zid

Prvi korak jest da odaberete zid za svoju novu tapetu. Idealno, odaberite onaj zid na koji pada dovoljno svjetla i koji se nalazi se u prvom planu sobe. Na taj način, tapeta će se najbolje istaknuti. Također, obratite pažnju na svoj namještaj, pod i okolne predmete (vrata/prozore/...) i pokušajte uskladiti elemente prostora s novim dizajnom tapeta. Na primjer - zasigurno će izgledati sjajno ako odaberete dizajn tapeta s tirkiznim tonovima ako već imate slične tirkizne predmete u sobi. Iako ovo nije opće pravilo, uvijek je dobro obratiti pažnju na cijelokupan prostor, a ne samo na jedan zid prilikom odabira dizajna.

Mural ili uzorak?

Mural tapete su sastavljene od pojedinačne slike koja se prema veličini mora uskladiti sa vašim zidom. Mural je odličan izbor ako ste već odlučili gdje želite zalijepiti tapetu te imate priliku izmjeriti svoj zid. Pravilni zidovi bez mnogo prepreka odličan su izbor za mural tapete s obzirom da će motiv sa tapete doći do izražaja.

Tapeta sa motivom uzorka sastavljena je od ponavljajućeg uzorka koji je prikladan za razne veličine zidova s obzirom da se kontinuirano ponavlja u svim smjerovima. Zaobilaziti prepreke poput radiatora, prozora, vrata ili polica sa takvom vrstom tapete ne predstavlja izazov.

Izmjera zida

Izmjerite širinu i visinu zida na koji žeite postaviti tapetu. Pri tome vodite računa o nekoliko bitnih napomena kako bi vaše mjere bile točne:

- širinu zida izmjerite na gornjoj i donjoj strani zida kako bi bili sugurni da mjerite najširu točku.

- visinu zida izmjerite na ljevoj i desnoj strani zida kako bi bili sugurni da mjerite najvišu točku.

- ukoliko uz pod imate postavljene dekor lajsne (koje se ne daju odvojiti), nemojte mjeriti od vrha lajsne.

- sigurnosti radi, poželjno je dodati sa svake strane dodatno 1-2cm kako bi bili sigurni da će tapeta prekriti cijelokupan zid (u slučaju nepreciznog mjerenja, neravnih zidova i sl.).

Nakon što su te mjere spremne, odaberite tapetu iz ponude te unesite mjere zida. Kalkulator sam računa potrebnu kvadraturu tapete te prilagođava cijenu za istu.

Pakiranje i postavljanje

Tapete se pakiraju u kartonskim rolama bez ljepila za tapete. Da bi ste dovršili postavljanje, potrebno je je nabaviti tapetno ljepilo. Tapete se postavljaju kao trake koje se uz prethodni nanos tapetnog ljepila postavljaju na zid, jednu uz drugu, te se naknadno obrezuju ukoliko je potrebno. Prilikom postavljanja, nužno je slijediti upute proizvođača ljepila te uputa za postavljanje tapeta koje su priložene.